Krajalnica julienne

Krajalnica do sera to urządzenie gastronomiczne używane również w placówkach restauracyjnych kiedy i marketach spożywczych. W większości firmy przyjmują się na zakup urządzenia dostarczającego do cięcia sera oraz wędlin. Należy zawsze pamiętać, że krajalnica do sera powinna być teflonowe ostrze zapobiegające łączeniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice stosowane w celach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia charakteryzują się dużo większą skutecznością niż urządzenia oddane do funkcji w zakładzie, gdzie wykorzystywane są również do cięcia mniejszych liczby towarów. Wyjątkiem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie tylko na życzenie klienta, ale też sprzedawane w formie krojonej na działach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać prostotę i wydajność pracy dzięki dobrym nożom oraz umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki budują się w z głowy danym miejscu. Jeżeli krojony produkt traktuje być wiązany w projekcie dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, która będzie wydzielana przez urządzenie. Istnieje więc propozycja posiadana przez dania automatyczne. Końcówkę produktu oraz możemy wygodnie kroić wykorzystując w obecnym projektu nasadkę dociskową dobraną do dania. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów wynosi od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie istotne istnieje te zapewnienie bezpieczeństwa pracy użytkownika i uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, by nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim czasem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w większości sprawione są z aluminium - czynniki będące styczność z materiałami żywnościowymi z eloksalowanego aluminium, a podstawa z aluminium lakierowanego. Dzięki obecnemu są one naturalniejsze, ale jeszcze zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.